Sådan finder du det rette spisebord med udtræk

Del denne artikel

Når familien eller vennerne er på besøg, er det siddepladsen noget at det vigtigste. Hvis du har en stor familie eller mange gæster på en gang, er et spisebord med udtræk i god kvalitet nødvendigt til din bolig. Større komplette borde med udtræksplader har mange fordele, og kan være ret fleksible i forhold til pladsmangel.

Der findes mange typer spiseborde 

Udvalget af spiseborde med udtræk er bredt, og det samme gør sig gældende, når vi taler om prisen. Priserne svinger fra 2.000kr og helt op til 60.000kr. Har du mindre børn, vil et billigere spisebord i højtrykslaminat være et fint valg, fordi du ikke nødvendigvis skal tage hensyn til det i ligeså høj grad som de dyre borde. 

Det vil være ærgerligt, at få et designer bord ødelagt, fordi træet ikke er blevet behandlet korrekt og fordi børnene har spildt saftevand, og havregrøden ud over hele bordet. Der er flere faktorer, som spiller ind når du skal vælge et godt spisebord. 

Skal bordet være fleksibelt, så er et bord med udtræksplader, der kan gemmes ind under bordet, uden at pille tillægspladerne helt af et glimrende valg.

Disse borde er langtidsholdbare og massive i rigtig god kvalitet. Afhængig af træsorten, så kræver bordpladen vedligeholdelse, i form af smøring af træolie cirka 2-3 gange årligt.

Glem ikke spisebordsstolene 

Når du køber et stort bord i god kvalitet, så er det meget sjældent at stolene er med i prisen. Det er vidt forskelligt hvilken type stol folk vælger. Dog ser det pænest ud, hvis du vælger en flot spisebordsstol i nogenlunde samme stil. Du kan få stole med armlæn og uden, og det helt op til den enkelte, hvad man foretrækker. 

Kort fortalt er spisebordsstole med armlæn mere skånsom for ryggen og armene. De er tungere og fyldere mere, fordi de ikke altid kan skubbes helt ind til bordet, fordi spisebordet er for lavt. Når du har købt bordet, skal du være opmærksom på bordet højde, så du kender bordets dimensioner.

Husk at behandle møblerne med træolie

Ligesom bordpladen kræver stolene også en kærlig hånd. Træ olien giver overfladen en hård og smudsafvisende overflade, så møblerne ikke tørre ud og giver revnedannelser. 

Med andre ord forlænger du bordets og stolens levetid betragteligt. Et par gange om året er rigeligt, og når du gør dette bliver det også meget nemmere at vedlige dine møbler i dagligdagen. 

Del denne artikel

Skriv et svar