Kom godt igennem livets mange faser

Del denne artikel

Et menneskes liv er langt og fyldt med forskellige faser, der skal gennemgås. Nogle faser er sjovere end andre, og indimellem faserne er der en masse forskellige oplevelser, der enten giver ar på sjælen eller gør én lykkelig. 

Et skift i livets faser kan være særligt svært at håndtere, fordi man ikke ved, hvad fremtiden bringer, og nogle gange glemmer man tilmed, hvem man er i processen. Det kræver en vis mental robusthed at klare sig gennem de mange livsfaser, og det er noget, man selv kan være med til at bygge op.

Vær dig selv og stå ved dine meninger

Mange af livets faser kommer med en række udfordringer, hvor man bliver udfordret på sin egen identitet. Disse kan være særligt svære at bokse med, fordi det er ufattelig svært at definere, hvem man egentlig er, og hvilke holdninger man har til givne emner. Her er der ingen tvivl om, at det er bedst for ens mentale velbefindende, hvis man tør stå ved sig selv og de meninger, man har.

Hvis man bliver for meget medløber i f.eks. arbejdslivets første år, så kan det have indflydelse på, hvordan man bliver opfatte mange år længere henne. Denne sammenhæng mellem livets forskellige faser gør det meget vigtigt at holde benene solidt plantet på jorden og stå ved den, man er.

Vær bedre til at se fremad

Mange bliver også fanget i en ond spiral, når de går fra en livsfase til en anden, hvor de bliver meget nostalgiske og tænker meget over, hvordan de kunne have håndteret tingene anderledes tidligere. Dette kan være hårdt for psyken, der får tæsk gang på gang over de dårlige beslutning, der måske er blevet truffet – og derfor er det meget bedre at se fremad. Man kan lære af sine fejl fra tidligere af livets faser og ved at se fremad, kan man gå ind i næste fase af sit liv med oprejst pande.

Del denne artikel

Skriv et svar