Gode grunde til at gå med armbåndsur

Gode grunde til at gå med armbåndsur

Del denne artikel

Der bliver oftest stillet spørgsmålstegn ved hvorfor man skal gå med armbåndsur når nu alle alligevel render rundt med deres mobiltelefon i lommen. Det er et godt spørgsmål og er armbåndsuret i den moderne verden efterhånden blevet overflødigt? Det er der delte meninger om. Armbåndsuret begyndte for alvor at blive båret under anden verdenskrig da soldaterne skulle kordinere deres angreb. Efter krigen blev det på mode at gå med armbåndsur og det helt gammeldags lommeur blev dermed erstattet. Nu er en ny slags lommeur på mode igen, nemlig mobiltelefonen. Men betyder det virkelig at det er slut for armbåndsuret? Måske alligevel ikke helt. Her har vi samlet nogle gode grunde til du stadigvæk bør overveje at gå med armbåndsur.

Armbåndsure er praktiske og funktionelle

Et armbåndsur er i modsætning til en mobiltelefon med til at gøre dig til et punktlig menneske. Det er nemmere blot at skue ned på sit håndled hvis man gerne vil se klokken, fremfor hele tiden at skulle have sin mobiltelefon op og ned af lommen. Derudover findes der også steder hvor det ikke er belejligt at bruge sin telefon men hvor man alligevel godt vil vide hvad klokken er. Det kan eksempelvis være på stranden eller i kirken. Her er det ubelejligt at skulle have sin telefon op af lommen, men ganske elegant blot at rette et roligt blik mod sit håndled.

Derudover er et armbåndsur oftest funktionelt. Mange armbåndsure er eksempelvis vandtætte og kan bruges i vandet og de fleste armbåndsure har batteri der varer i mange år eller et mekanisk urværk som automatisk trækker sig op når man går med det. Sammenlignet med en mobiltelefon som oftest kun holder strøm i 7-8 timer så kan et godt ur i god kvalitet altid holde dig opdateret med klokken. Mange ure har også øvrige funktioner som eksempelvis dato og stopur.

Ure signalerer god stil

Et armbåndsur er et stykke accessory såval som smykker og andet modetilbehør. Et flot ur kan være med til at fuldende et outfit og det kan være med til at signalerer stil. Nogle ure er gode til hverdag, mens andre ure egnet sig til finere lejligheder. Et ur kan ligeledes sige meget om en person. Eksempelvis signalerer et high-end brand som Rolex status og penge, mens andre urmærker kan signalerer andre sig. Sidst men ikke mindst er det at gå med armbåndsur en hyldest til en lang historie med urmageri og en tradition for ekstremt godt håndværk.

Er du blevet fristet og er på udkig efter et godt ur i god kvalitet. Så tag et kig på denne liste over gode ure til mænd eller denne liste over flotte dameure.

Del denne artikel