Få styr på tænderne

pas på dine tænder

Del denne artikel

Ens tænder er noget af det vigtigste du kan passe på. Og alligevel er det ikke noget mange af os, tænker meget over. Det er heller ikke fordi, at man skal bruge meget energi på det, men bare at man er bevidst om, at man ikke bør skippe tandbørstningen og at man skal holde lidt igen med sukker og kaffe. Tænderne kan altså ikke reddes når først de bliver dårlige, så skal man nok sørge for at passe på dem. Ellers ender man hurtigt med dyre regninger og en række tandimplantater senere i livet, og det er vel de færreste der reelt set ønsker det. Hvis ikke du er helt klar over, hvad du selv kan gøre for at passe på dine tænder, så følg med nedenfor. Der udleveres et par fifs til at holde tandlægeregningerne nede, og samtidig også et par fifs til at holde tænderne pæne og hvide.

Tænk over hvad du spiser 

Du har måske set sukkerknalderne nede på tavlen ved tandlægen. Det er printet på din nethinde, at der er ”så og så” mange sukkerknalder i en sodavand. Og det er en god ting! For sukker ødelægger tænderne, og derfor bør man altså ikke overskylde tænderne i ren sukker. Kulsyre fra sodavand ødelægger også dine tænder, og derfor er sodavand altså så skadeligt for dine tænder. Det betyder ikke, at man aldrig må drikke sodavand, men sørg for at det blive i moderate mængder, og at man altid børster sine tænder grundigt aftenen efter. 

Yderligere så er syrlige frugter og selvfølgelig også slik, dårligt for tænderne. Kaffe også noget der farver tænderne, og derfor kan du ende med et par gule tænder hvis du drikker rigtig meget kaffe.

Hvis du vil holde tænderne hvide, så er det vigtigt at man børste tænderne grundigt 2 gange dagligt. Yderligere skal man altså forsøge at undgå ovenstående, eller forsøge at skylle sodavand efter med vand, og måske endda børste tænder efter man har indtaget nogle af de skadelige madvarer.

Hvordan får du ordnet tænderne?

Hvis først det er gået op for dig sent, at du burde passe på dine tænder, så kan det blive dyrt at få dem ordnet. Hvad end dine tænder er blevet gule, eller de er fyldt med huller og praktisk talt rådner op – ja, så vil tandlægeregningen nok bliver stor. Det er heldigvis muligt at få ordnet tænderne hvis først den er gået galt. Hvis bare du ønsker at få hvidere tænder, så behøver det ikke nødvendigvis at koste dig en bondegård. Der findes mange muligheder for at blege tænderne, og endda også et par stykker som du kan købe i håndkøb. Man skal dog være forsigtig med dem man køber i håndkøb, for flere af dem virker ikke ordenligt, ellers så skader de tænderne. Så gør din research. Det aldersbedste er at få det gjort professionelt. 

Hvis du skal til tandlæge og få lavet huller eller andre ting, så er der penge at spare i Tyskland. Ofte er der besparelse på mere end halvdelen af hvad prise vil være herhjemme – og så kan det gøres helt lovligt endda. Så forventer du en regning på den anden side af 5.000 kr. så kan det altså betale sig at køre over grænsen.

Del denne artikel

Skriv et svar