Sådan beskytter man bedst muligt sin Macbook oplader

Macbook

Del denne artikel

En oplader til mac er blandt de dyreste opladere til bærbare computere på markedet. Det er måske ikke nogen overraskelse for Apple elskere at deres iPhones og Macbooks er dyre – men at en oplader kan koste langt over femhundredekroner falder mange mennesker ned af stolen af. Apples bærbare computere, Macbook pro, Macbook air – og bare Macbook er netop skiftet fra Magsafe til USB-C. Selvom at USB-C opladere bliver produceret og er kendt af langt flere, er prisen dog ikke fulgt med. Særligt for studerende med en meget stram økonomi, kan det være en rigtig træls oplevelse at ødelægge sin Macbook oplader, da det kan spolere en hel måneds budget. Derfor har vi valgt at skrive dette indlæg, med konkrete råd til, hvordan man passer bedst muligt på sin dyrebare oplader.

Sådan beskytter man kablet og stikket

Et af de steder hvor opladeren typisk går i stykker ret hurtigt er i stikket og kablet. Især i det område hvor kablet bliver til et stik, ser man mange defekter. Apple afviser at erstatte disse typer af defekter, da de mener at det skyldes forkert brug. Dette kan man være enig eller uenig i – men uanset hvad, er det et af de steder hvor opladeren typisk først oplever problemer. Man ser ofte at kablet bliver slidt ned og man derved kan røre ved de tråde som kablet består af. Mange vælger at reparere dette ved brug af tape, selvom dette er en rigtig dårlig løsning. Da trådene forbinder strøm, bliver de hurtigt varme. Netop af denne årsag er der et beskyttende lag gummi udenover trådene. Hvis man erstatter dette med tape, risikerer man at tapen begynder at gnistre og til sidst antænde en brænd. Dette er bestemt ikke det værd, i forhold til at købe en ny Macbook oplader. I stedet anbefaler vi at man ikke bøjer stikket unødvendigt. Typisk sker dette ved at stikket ligger i spænd bag en seng, kommode eller et skrivebord. Derfor bør man altid sikre sig at stikket er frit. Og når man ikke bruger sin oplader, bør kablet altid rulles sammen.

Sådan beskytter man selve opladeren

Opladeren går heldigvis ikke ligeså hurtigt i stykker som kablet og stikket, men vi ser stadig ofte at den kan svigte i sidste ende. Typisk sker dette fordi den simpelthen er brændt sammen indefra ved alt for heftig brug, ved dårlige forhold. Opladeren er bygget til at kunne oplade over lange tidsperioder og kan sagtens dette selvom den bliver meget varm. Svækker man forholdene, ved F.eks. at have den liggende oven på dynen, på gulvtæppet eller et andet sted, hvor der ikke er luft omkring den, så slider man på de interne dele. Det er klart, at har opladeren ligger i sengen mens den har været tændt et på enkelte gange, så skader det ikke. Men ved at gøre dette i en længere tidsperiode som et par måneder, vil den blive slidt op. En normal oplader ville ikke stoppe med at virke. Men Apple har designet de interne dele således at de slukker, hvis den bliver for varm – så man undgår en potentiel antænding.

Derfor, bør man altid sørge for at der er luft omkring opladeren – og engang imellem give en en lille pause, F.eks. over natten.

Samtidigt har opladeren svært ved at modtage slag. Taber man den på et hårdt gulv eller astfalten, vil den ofte gå i stykker grundet slaget. Her kan man købe ”bumbers” som man kender fra sin smartphone. Dette er blot en stykke gummi der sidder udenover opladeren, og er med til at tage noget af slaget.

Del denne artikel

Skriv et svar