Behov for penge? Her er løsningen

flere penge

Del denne artikel

Har du behov for penge? Så kan det være en idé at søge om et forbrugslån. Forbrugslån adskiller sig fra andre typer af lån som f.eks. billån og boliglån ved ikke at være øremærket noget bestemt formål. Folk optager typisk forbrugslån til indkøb af ting til hjemmet såsom fladskærme eller en ny sofa. Det er også almindeligt at tage et lån til drømmerejser og nyt tøj.

Danskerne er glade for lån

Fordi danskerne er glade for at låne penge til deres forbrug, er der mange udbydere af forbrugslån. I dag kan man ikke alene ansøge om forbrugslån i banken, men også hos finansieringsselskaber, der typisk forsøger at sælge lån via hjemmesider. En tredje type af lån er SMS-lån, der gives over telefonen.

Overvej dine behov

Som låntager er det en god idé, at du overvejer, hvor mange penge du har brug for, og hvad de skal gå til. Lige meget om du skal bruge få eller rigtig mange penge, så koster det nemlig penge at låne penge. Så som udgangspunkt kan man sige, at det faktisk er bedst helt at undgå at låne penge.

Når lån er nødvendige

Er man imidlertid helt sikker på, at det er nødvendigt at låne penge, må næste skridt være at gøre sig klart, hvor mange man kunne tænke sig, og hvor hurtigt man vil være i stand til at betale dem tilbage. Endelig spiller aspekter som alder, bopæl og naturligvis ens økonomi ind på ens muligheder for at låne penge.

Akut pengemangel

Det handler om at finde den låneudbyder, der matcher dine behov og muligheder bedst muligt. Mangler du f.eks. penge her og nu, kan et finansieringsselskab nok hjælpe dig – her kan du i nogle tilfælde blive godkendt til et lån på bare 15 minutter og have pengene på din konto i løbet af et døgns tid. Ofte vil du ikke blive bedt om at stille sikkerhed. Denne fleksibilitet afspejles i renten på online lån, der som regel er højere end på de forbrugslån, man kan tage i banken.

Til gengæld vil det typisk tage længere tid at få et forbrugslån i banken, hvor man som regel skal stille sikkerhed, og ofte vil man blive bedt om at redegøre for, hvad man har tænkt sig at bruge pengene til. Kan man overbevise sin bankrådgiver om nødvendigheden af et forbrugslån, kan man dog generelt være sikker på at få den mest favorable rente.

Del denne artikel

Skriv et svar